perjantai 18. huhtikuuta 2014

Siivousintoa havaittavissa

Huomasin eräänä päivänä, että kun auringon valo lisääntyy, ihmisillä herää siivousinto. Kun tulin töistä kotiin, niin useammalla autolla oli peräkärry täynnä risuja. Ei ollut epäilystäkään, minne nämä autot oliva matkalla. Keskityn tässä postauksessa ikkunoiden pesuun. Se oli itselle vuosia sitten todella ärsyttävä tehtävä. Ei ollut mitään ärsyttävämpää hommaa kuin ikkunoiden pesu. Nykyään teen sitä ihan mielellään sen vuoksi, että lopputulos on se, mistä erityisesti nautin. Ja saan aina puhdasta jälkeä!!! Loppujen lopuksi aikaakaan ei mene ihan hirveästi.


Miksi ikkunanpesu on muuttunut mukavammaksi?
- satsasin toimiviin ikkunanpesuvälineisiin
- mietin välineitä myös siltä kannalta, millaisia itse tykkään käyttää
- hankin pestävät välineet; näin ne ovat jokaisella käyttökerralla puhtaat
- pesen kerralla puolet talon ikkunoista; näin urakka on pienempi kuin jos kaikki pesisi kerralla
- pesen kerran vuodessa ikkunoista myös välit, muuten vain ikkunan ulko- ja sisäpinnan, koska ne likaantuvat eniten, sisäpinta kerää pölyä
- vaihdoimme ikkunat, entisistä ikkunoista uloimmat aukesivat ulos päinMonikaan ei tiedä, että kuivauslastan kumin voi irrottaa. Näin sen saa tarvittaessa puhdistettua kunnolla. Sen saa myös vaihdettua uuteen, jos kumi ei enää kuivaa kunnolla. Tosin luulen, että harvasta kuluttajalle tarkoitetusta kuivauslastasta saa kumin irroitettua ilman apuvälineitä, ruuvimeisseliä vähintäänkin tarvitsee. Minulla on Sinin kuivain ja siitä saa kumin pois vain, kun avaa ensin ruuvin. En myöskään omaan kuivaimeen ole löytänyt varakumeja. Toivon yleistyvän sen, että tuotteiden valmistajat valmistaisivat myös varaosia. Ammattikäyttöön tarkoitettuihin ikkunankuivaimiin saa ostettua irrallisia kumeja, joten vain kuluneen kumin vaihto riittää; koko kuivainta ei tarvitse uusia. Myös kumin irrottaminen käy ilman apuvälineitä, koska se on vain liu'utettu paikoilleen.

Olen muuten miettinyt Kärcherin ikkunanpesulaitteen ostamista. Onko kellään kokemusta, millainen se on? Mikäli se toimii niin kuin kuvittelen, se lyhentää ikkunanpesuun käytettyä aikaa huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia postaus sinussa herätti? Ole ystävällinen ja kommentoi tähän.