maanantai 27. tammikuuta 2014

Nukuitko hyvin?

Näin maanantai-aamuna (ja yleensäkin aamuisin) oleellinen kysymys jaksamista ja päivän toimista suoriutumista ajatellen. Itsellä on hyvin usein pää kipeä, nimenomaan niskasta ja hartioista johtuen. Olen siksi joutunut miettimään, millainen sänky minulla on ja millainen tyyny pääni alla on. Itsellä on tuollainen alla oleva tyyny. Siinä on se etu, että sen voi säätää itselle sopivaksi. Myöhemmin sinne on helppo lisätä täytettä. Oma kokemukseni on se, että tuollaisessa tyynyssä täyte kuluu etenkin niskan kohdalta. Siksi sinne tarvitseekin lisäillä täytettä aina tarvittaessa. Ostin tässä vähän aikaa sitten tavallisesta marketista askarteluvanua, jota sinne lisäsin.
Ultra-muotoiltutäyttötyyny
Tyynyihin pääset tutustumaan TÄSTÄ

Milloin pesit tyynysi tai täkkisi edellisen kerran? Ohjeiden mukaan tyyny pitäisi pestä 3-4 kertaa vuodessa 60 asteen hienopesuohjelmalla. Kevyt linkous riittää. Oma arvioni on, että voimakas linkous saattaa tehdä täytteestä epämukavan "möykkyisen". Normaalista pesuainemäärästä 1/3 riittää. Tyynyn voi kuivata varovaisella rumpukuivauksella tai vaihtoehtoisesti tasolla ilmavassa paikassa. Tyynyä olisi hyvä pöyhiä kuivauksen aikana, näin varmistat kuohkeuden. Ohjeiden mukaan tyyny pitäisi vaihtaa uuteen 2 vuoden välein.Nature-peite

Peittoihin pääset tutustumaan TÄSTÄ

Vuoteen pitäisi antaa tuulettua aamuisin hetken, jotta mahdollinen kosteus pääsee haihtumaan. Peitteet ja tyynyt + mahdollisuuksien mukaan myös sijauspatja pitäisi viedä ulos tuulettumaan kerran viikossa. Peite pitäisi pestä 1-2 kertaa vuodessa 60 asteen hienopesuohjelmalla. Pesuainetta 1/3 normaalista määrästä samoin kuin tyynyjenkin kanssa, on riittävä. Kevyt linkous riittää. Kuivaus varovaisella rumpukuivauksella tai vaihtoehtoisesti ilmavassa paikassa. Peittoa kannattaa käännellä sekä pöyhiä kuivauksen aikana. Uusi peitto kannattaa ostaa noin 4 vuoden välein.

Lisätietoa hoito-ohjeista TÄÄLTÄ

Kuvat ja hoito-ohjeet: Finlayson

SISÄLTÄÄ MAINOKSEN


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia postaus sinussa herätti? Ole ystävällinen ja kommentoi tähän.