sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Intohimoni, kodinhoitohuone

Vielä jatkan kodinhoitohuoneista. Tämä on minun intohimo; olen jo nuoresta pitäen tiennyt, että haluan talooni ison kodinhoitohuoneen. Kun talon rakentamista suunnitellaan, on siinä tietysti monta asiaa, jotka pitää huomioida. Minä kiinnitän tässä huomioni vain yhteen huoneeseen / asiaan; nimittäin pyykkihuoltoon. Suurin osa vuodesta pyykkejä kuivataan tavalla tai toisella sisätiloissa. Nykyiset kuivausrummut ovat siitä hyviä, että ne muuttavat pyykin kosteuden takaisin vedeksi. Kuitenkaan ihan kaikkea pyykkiä ei voi kuivausrummussa kuivata. Aiottuun pyykinkuivaustilaan kannattaakin huomioida jo suunnitteluvaiheessa hyvä ilmastointi. Itse asiassa kävin kuluttaja.fi -sivuilla lukemassa tietoa kuivausrummuista. Siellä mainittiin asiasta seuraavasti: 

Ilman avulla toimivassa kuivausrummussa vesihöyry tiivistetään huoneilman avulla vedeksi. Nämä rummut eivät sovellu kovin pieniin tai huonosti ilmastoituihin tiloihin, koska tällaisissa tiloissa lämpötila nousee kuivauksen aikana erityisen korkealle. Liian kuumassa huonelämpötilassa kuivausrumpu ei saa riittävästi viileää korvausilmaa, jolloin pyykin kuivaamiseen menee enemmän aikaa ja sähkönkulutus kasvaa.
kuluttaja.fi

kimara.fi

Aktiivisesti harrastavassa tai suuressa perheessä pyykkiä voidaan pestä päivittäin. Silloin sitä kuivataankin päivittäin. Siksi aiotussa pyykinkuivaustilassa täytyy olla toimiva kosteudenpoisto, että vältyttäisiin myöhemmin mahdolliselta kosteusvauriolta.

Raita 174 pohjakuva
www.sievitalo.fi
Molemmissa yllä olevissa pohjapiirustuksissa vaikuttaisi olevan iso kodinhoitohuone. Juuri sellainen, jonka itse haluan. Kodinhoitohuoneesta kannattaa suunnitella toimiva eikä ergonomiaa kannata unohtaa. Kodinhoitohuonetta käytetään yllättävän paljon, onhan kodin pyykkihuoltoa tehtävä aktiivisessa perheessä (lähes) yhtä usein kuin ruokaa. Toimiviin tiloihin ja ergonomisiin työskentelyolosuhteisiin siis kannattaa kiinnittää huomiota. Itse satsaan mielellään nykyaikaisiin ratkaisuihin kodin rutiinihommissa. Silloin työ sujuu "siinä sivussa" tai ainakin työtä on ilo tehdä aikaisempiin välineisiin verrattuna. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia postaus sinussa herätti? Ole ystävällinen ja kommentoi tähän.